R åbner for lovindgreb mod sundhedsforsikringer

FORSIKRING: Det kan være nødvendigt at ændre loven, så lønmodtagere får bedre mulighed for at vælge sundhedsforsikringer fra, siger Radikale. Også Enhedslisten vil overveje indgreb.
Radikale overvejer, om det er nødvendigt med et lovindgreb over for private sundhedsforsikringer, siger arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq.
Radikale overvejer, om det er nødvendigt med et lovindgreb over for private sundhedsforsikringer, siger arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq.Foto: Folketinget
Lasse Lange

Man skal som udgangspunkt have mulighed for selv at vælge, om man vil have en sundhedsforsikring eller ej. Jeg er villig til at se nærmere på problemstillingen - også med henblik på, om man bør ændre lovgivningen.

Nadeem Farooq (R)
Arbejdsmarkedsordfører
Det er et problem, at mange lønmodtagere ikke har mulighed for at fravælge sundhedsforsikringer, der koster dem penge at have.

Det mener regeringspartiet Radikale Venstre og det parlamentariske grundlag Enhedslisten, der nu vil overveje lovændringer.

"Man skal som udgangspunkt have mulighed for selv at vælge, om man vil have en sundhedsforsikring eller ej. Jeg er villig til at se nærmere på problemstillingen - også med henblik på, om man bør ændre lovgivningen," siger Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq, til Altinget.dk.

Sagen er kommet på dagsordenen, efter fagforeningen HK Privat har klaget over, at tusindvis af deres ikke-overenskomstdækkede medlemmer er bundet til sundhedsforsikringer, de helst er fri for. De pågældende forsikringer er tegnet via firmapensionen, og sager ved voldgiftsretten og Ankenævnet for Forsikring har vist, at den enkelte medarbejder ikke kan frabede sig forsikringerne, der kan betyde, at medarbejderne får lidt færre penge til alderdommen, og at de skal betale 50-70 kroner ekstra i skat.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00