R: Gode takter fra Bertel Haarder

SAMRÅD: Et nyt samarbejde mellem Undervisningsministeriet og IMR skal være med til at komme diskrimination ved tildeling af praktikpladser til livs. Ministeren har taget nye initiativer, og det er positivt, mener R.
Radikal ros til Bertel Haarder efter samrådet om diskrimination ved tildeling af praktikpladser. Det er positivt, at han nu har taget skeen i den anden hånd, mener den radikale arbejdsmarkeds- og integrationsordfører, Morten Østergaard.
Radikal ros til Bertel Haarder efter samrådet om diskrimination ved tildeling af praktikpladser. Det er positivt, at han nu har taget skeen i den anden hånd, mener den radikale arbejdsmarkeds- og integrationsordfører, Morten Østergaard.
Anders Agner Pedersen

Jeg er meget tilfreds med, at vi fik indkaldt til det samråd, fordi ministeren nu har afgivet en række løfter om, hvordan den helt uacceptable situation skal bedres.

Morten Østergaard
Arbejdsmarkeds- og integrationsordfører, Radikale
Undervisningsminister Bertel Haarder (V) var tirsdag eftermiddag kaldt i samråd omkring den problemstilling, som Rockwool-Fondens Forskningsenhed før jul kunne dokumentere vedrørende diskrimination ved tildeling af praktikpladser på erhvervsskolerne. Det var De Radikales arbejdsmarkeds- og integrationsordfører, Morten Østergaard, der havde indkaldt til samrådet for at få svar på, hvad Bertel Haarder ville gøre ved, at 80 procent af de adspurgte praktikkonsulenter i større eller mindre omfang oplevede at virksomhederne lagde vægt på etnicitet, når de skulle ansætte praktikanter.

Og selv om det ikke er længe siden, at undervisningsministeren over for Altinget.dk udtrykte stor irritation over, at De Radikale havde kaldt ham i samråd, så havde han alligevel et par esser i ærmet. Således havde han kort inden samrådet haft et møde med Institut for Menneskerettigheder (IMR), hvor det var blevet aftalt, at Undervisningsministeriet og IMR nu indleder et samarbejde, som blandt andet har til formål at få indskærpet over for erhvervsskolernes bestyrelser, samt relevante foreninger på området, at diskrimination ikke må forekomme.

Som Haarder sagde under samrådet:

"Det er et problem. Det kan forklares, men ikke forsvares. Derfor er det en ting, som vi holder nøje øje med."

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00