Om  
Claus Jensen
Nana Bule Sejbæk
Tommy Ahlers

Regeringen nedsætter digitaliseringsråd

Regeringen nedsætter et nyt digitaliseringsråd, som skal sikre et digitalt velfærdsamfund for alle. Rådet er sammensat i forbindelse med regerings nye udspil 'Et digitalt velfærdssamfund for alle'. 

Det nyoprettede digitaliseringsråd skal i forbindelse med udspillet 'Et digitalt velfærdssamfund for alle' bidrage med anbefalinger til den videre digitale udvikling. 
Det nyoprettede digitaliseringsråd skal i forbindelse med udspillet 'Et digitalt velfærdssamfund for alle' bidrage med anbefalinger til den videre digitale udvikling. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Carl Andersen

Regeringen har tirsdag nedsat et nyt digitaliseringsråd, der skal sikre, at det digitale velfærdssamfund er tilgængeligt for alle. Rådet består blandet andet af topledere fra erhvervslivet og fremtrædende repræsentanter for arbejdsmarkedets parter, herunder Nana Bule, administrerende direktør i Microsoft Danmark, og Claus Jensen, forbundsformand for Dansk Metal.

Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse

Allerede 5. maj 2022 præsenterede regeringen en samlet digitaliseringstrategi for Danmark, som skal sætte retningen for, hvordan digitalisering skal understøtte fremtidens velfærdssamfund. 

Regeringen har derfor nu i regeringsudspillet 'Et digitalt velfærdssamfund for alle' videreudbygget på den tidligere digitaliseringstrategi for at sikre digital inklusion for alle og gøre det nemmere for borgere at færdes i det digitale samfund. 

I forbindelse med udspillet skal digitaliseringsrådet sikre et bredt perspektiv på den digitale udvikling. Digitaliseringsrådet opgaver er således at følge implementeringen af digitaliseringstrategien, rådgive regeringen om den brede digitaliseringsdagsorden, bidrage med anbefalinger til den videre digitale udvikling, ligesom de skal evaluere digitaliseringstrategien. 

Digitaliseringsrådet får Nana Bule, direktør for Microsoft Danmark og Island, som formand. Derudover er rådet bredt sammensat af 11 eksperter og topledere i det offentlige og private, ligesom der er en enkelt professor. 

  • Nana Bule, administrerende direktør, Microsoft Danmark og Island
  • André Rogaczewski, administrerende direktør, Netcompany
  • Tommy Ahlers, iværksætter og tidligere MF'er og uddannelses- og forskningsminister
  • Claus Jensen, forbundsformand, Dansk Metal
  • Mikkel Flyverbom, professor, CBS
  • Pernille Blach Hansen, regionsdirektør, Region Midtjylland
  • Pernille Halberg Salamon, kommunaldirektør, Hørsholm Kommune
  • Anja C. Jensen, forbundsformand, HK
  • Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør, DI Digital
  • Brian Mikkelsen, administrerende direktør, Dansk Erhverv
  • Andreas Cleve, administrerende direktør, Corti
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Jensen

Forbundsformand, Dansk Metal, formand, CO-industri, bestyrelsesformand, Arbejdernes Landsbank, formand, Industriansatte i Norden, forretningsudvalgsmedlem, FH
plade- og konstruktionssmed (Odense Staalskibsværft 1985)

Nana Bule Sejbæk

Operating advisor, Goldman Sachs, bestyrelsesmedlem i EnergiNet og Arla, medlem af DI's Hovedbestyrelse og Formand for Klimapolitisk Udvalg, bestyrelsesmedlem, Novo Nordisk Fonden
BA Science (CBS 2000), ITU, IMD

Tommy Ahlers

Bestyrelsesmedlem, Concito, iværksætter, fhv. MF og uddannelses- og forskningsminister (V)
cand.jur. (Københavns Uni. 2001)

0:000:00