S-regeringen droppede headhuntere til at finde departementschefer straks efter valget

Da S-regeringen tiltrådte, blev der straks sat en stopper for brug af headhuntere som hjælp til at ansætte departementschefer. "Man risikerer at miste nogle af kandidaterne," mener Radikale, der bakkes op af headhuntere. Det afviser regeringen. Der er altid fokus på en grundig og objektiv tilgang, lyder det.

Den socialdemokratiske regering med statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen i spidsen stoppede praksissen med at benytte headhuntere til at hjælpe med rekrutteringen af departementschefer. Beslutningen blev taget umiddelbart efter, at Socialdemokratiet havde vundet regeringsmagten i sommeren 2019. Arkivfoto. 
Den socialdemokratiske regering med statsminister Mette Frederiksen og finansminister Nicolai Wammen i spidsen stoppede praksissen med at benytte headhuntere til at hjælpe med rekrutteringen af departementschefer. Beslutningen blev taget umiddelbart efter, at Socialdemokratiet havde vundet regeringsmagten i sommeren 2019. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenSine Riis Lund

Både Lars Løkke Rasmussens og Helle Thorning-Schmidts regeringer har benyttet private headhunter-firmaer, når de har skullet rekruttere nye departementschefer.

Men Mette Frederiksens regering satte en stopper for den praksis umiddelbart efter, at Socialdemokratiet vandt magten i sommeren 2019. 

"Det kan oplyses, at der siden sommeren 2019 ikke er benyttet eksterne rekrutteringsbureauer i forbindelse med ansættelse af departementschefer," skriver Finansministeriet i en aktindsigt til Altinget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024