S-SF skoser blå partiers nej til ny arbejdsmarkedsydelse

LOVFORSLAG: Både V, K og LA afviser at stemme for den nye arbejdsmarkedsydelse til folk, der falder ud af dagpengesystemet. S og SF kalder de borgerlige partiers dagpengepolitik for kynisk og brutal.
Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk
Jørgen Skadhede
Fakta
Arbejdsmarkedsydelse

Ny midlertidig ydelse til forsikrede ledige, der mister retten til dagpenge i perioden januar 2014 til 30. juni 2016.

Ydelsen er på niveau med kontanthjælp. Det vil sige 80 pct. af dagpengesatsen for forsørgere og 60 pct. af dagpengesatsen for folk uden børn.

Ydelsen er dog ikke afhængig af formue eller samleverens/ægtefællens indkomst, sådan som kontanthjælp er det.

Folk, der opbruger dagpengene i første halvår af 2014, får arbejdsmarkedsydelsen i 15 måneder oven i de to års dagpenge.

Derefter nedtrappes perioden med arbejdsmarkedsydelse indtil 1. halvår af 2016, hvor en opbrugt ret til dagpenge giver ret til 3 måneders arbejdsmarkedsydelse.

Fra 1. juli 2016 er dagpengereformen fuldt ud indfaset med en dagpengeperiode på 2 år.

Modtagere af den nye ydelse får ret og pligt til en aktiv indsats i form af virksomhedsrettede tilbud senest efter 4 uger.

Regeringspartierne S og SF kritiserer de borgerlige partier i skarpe vendinger, fordi de vil stemme nej til den nye arbejdsmarkedsydelse, der gives midlertidigt til folk, der mister dagpengene.

Regeringen har sit flertal på plads for den mere lempelige indfasning af dagpengereformen, da den støttes af Enhedslisten og formentlig også af Dansk Folkeparti.

Men både Venstre, Konservative og Liberal Alliance afviste i fredags at stemme for lovforslaget, da det var til førstebehandling i Folketinget.

S-SF: Blå dagpengepolitik er kynisk og brutal
S og SF kalder de borgerlige partiers dagpengepolitik for kynisk og brutal.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00