Tidligere skolestart møder modstand

START: Ved at sløjfe børnehaveklassen kan man spare en halv efterløn, lyder et forslag fra Dansk Erhverv. Forslaget skydes ned af Dansk Folkeparti, mens regeringen er positiv.
Sæt børnene på skolebænken, når de er seks år, lyder det fra Dansk Erhverv.
Sæt børnene på skolebænken, når de er seks år, lyder det fra Dansk Erhverv.Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Det er børn, det handler om, og børn skal have lov til at være børn.

Marlene Harpsøe (DF)
Uddannelsesordfører
Hvis alle børn starter i 1. klasse ét år tidligere, vil det skæppe i statskassen og øge arbejdsudbuddet med 30.000 personer. Det viser beregninger foretaget for Dansk Erhverv af DREAM-gruppen. Derfor er en tidligere skolestart en oplagt måde at imødekomme landets økonomiske udfordringer, mener analysechef i Dansk Erhverv, Geert Laier Christensen.

"Når man i andre sammenlignelige lande kan starte et år tidligere i den egentlige skole, bør der ikke være noget til hinder for, at børnene også kan starte tidligere i Danmark," siger han og peger på, at børn i mange OECD-lande starter i 1. klasse som seks-årige.

Den tidligere skolestart vil ifølge Dansk Erhverv forbedre statsbudgettet med 7,5 milliarder kroner og en forøgelse af BNP med næsten 23 milliarder kroner.

"Der er for mange, der forsørges, og for få, der forsørger. Ved at lade børnene starte et år tidligere i skole flytter vi en stor gruppe fra gruppen, der forsørges, til gruppen, der hjælper med til at forsørge," siger han.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00