Socialrådgivere dumper bureaukrati-aftale

AFBUREAUKRATISERING: Aftalen om forenkling af reglerne i jobcentrene lever ikke op til ministerens målsætninger, siger socialrådgiver-formand. K-ordfører betegner kritikken som reel.
Dansk Socialrådgiverforenings formand, Bettina Post, mener, at aftalen om regelforenkling i jobcentrene er skuffende lille.
Dansk Socialrådgiverforenings formand, Bettina Post, mener, at aftalen om regelforenkling i jobcentrene er skuffende lille.Foto: Socialrdg.
Torbjørn Næs Bertelsen

Jeg er sådan set glad for, at de regler blev forenklet, men jeg må sige, at det er et noget fattigt resultat efter så lang tids venten. Der var meget mere, medarbejderne ville have forenklet, men det kunne der ikke blive tale om. Det er jeg skuffet over.

Bettina Post
Formand, Dansk Socialrådgiverforening

Aftalen om regelforenkling i jobcentrene, som regeringen 24. februar indgik med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Radikale, møder kritik fra socialrådgiverne, som skal håndhæve reglerne i jobcentrene.

Dansk Socialrådgiverforenings formand, Bettina Post, mener ikke, aftalen er omfattende nok i forhold til de løfter, beskæftigelsesministeren gav, og den tid, der er gået, siden forenklingsprocessen gik i gang.

"Vi har efterlyst denne afbureaukratisering længe, og vi har ved hver given lejlighed forsøgt at holde beskæftigelsesministeren op på, at han har lovet os, at alle overflødige regler ville blive afskaffet, og at kun 50 pct. af tiden må gå til administration. Men det resultat, der er kommet, lever på ingen måde op til de målsætninger, Claus Hjort Frederiksen i sin tid selv lagde op til," siger Bettina Post.

Aftalen om regelforenkling er et resultat af en proces på to år og fem måneder, hvor Beskæftigelsesministeriet har spurgt medarbejderne om, hvor det er, at "skoen trykker", med hensyn til besværlige arbejdsgange.

Processen resulterede i 169 råd, som man tog med sig i det videre arbejde. Aftalen endte dog med, at kun to regelsæt blev forenklet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00