Specialmedier overses i den journalistiske fødekæde

SPECIALMEDIER: Kun en lille gruppe af de danske specialmedier citeres jævnligt i den samlede mediegruppe. Altinget.dk er det ottendemest citerede specialmedium.
Tyson W. Lyall
Fakta

Top 10 - citerede specialmedier
1. 3f.dk
2. Ugebrevet A4
3. Ingeniøren
4. Computerworld.dk
5. Ugebrevet Mandag Morgen
6. Dagens Medicin
7. Ugeskrift for Læger
8. Altinget.dk
9. Videnskab.dk
10. Tipsbladet

Hvert år bidrager de danske specialmedier med ca. 200.000 enheder til den journalistiske fødekæde. Det svarer til cirka fem procent af totalproduktionen i Danmark. Men samtidig tegner blot 25 medier sig for 90 procent af den samlede mediegruppes referencer til specialmedierne.

Det fremgår af en ny analyse om specialmediernes rolle i den journalistiske fødekæde. Analysen er udarbejdet af professor Anker Brink Lund fra Copenhagen Business School, og bygger på tal fra 2008.

Analysen viser, at en række stofområder glimrer ved deres fravær på listen over citerede specialmedier. Det gælder eksempelvis fagblade med fokus på byggeri og handel, som kun i begrænset omfang vækker opmærksomhed blandt andre medier. Heller ikke fagblade knyttet til miljø, kunst og kultur opnår i de analyserede perioder tilstrækkeligt med citationer til en placering på top 20.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anker Brink Lund

Professor, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS, forskningskoordinator, CBS Center for Civilsamfundsstudier
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1976), dr.phil. (Roskilde Uni. 1998)

0:000:00