Støjberg kritiseres for smøl med ledighedspakke

LEDIGHED: Langtidsledigheden bider sig fast, men Inger Støjberg vil først gribe ind til foråret. Det kritiserer S og SF, som vil have handling nu. Også LO og DA er klar til at gå i gang.
Foto: Les Kaner
Oliver de Mylius

For hver dag, der går, bliver det sværere og sværere for de ledige at komme tilbage på arbejdsmarkedet, så der er ingen tid at spilde.

Torben Hansen (S)
Arbejdsmarkedsordfører

Beskæftigelseminister Inger Støjberg (V) tager i den kommende tid fat på at bekæmpe den stigende langtidsledighed. Minsteren skal holde møder med arbejdsmarkedets parter og på inspirationstur rundt i landet, inden hun i løbet af foråret vil præsentere en krisepakke.

Men det er slet ikke hurtigt nok, hvis man spørger Socialdemokraterne og SF. Stod det til dem, gik man straks i gang med at udforme en krisepakke på baggrund af de 23 forslag, som LO og DA i fredags præsenterede for ministeren.

"Jeg synes, ministeren skulle lade sig inspirere af LO og DA's forslag, så vi kan komme i gang, i stedet for at udsætte det, indtil ministeren har været landet rundt. For hver dag, der går, bliver det sværere og sværere for de ledige at komme tilbage på arbejdsmarkedet, så der er ingen tid at spilde," siger Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Torben Hansen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00