Styrelse halverer sagsbehandlingstider for udenlandsk arbejdskraft

Efter hård kritik fra erhvervslivet har Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) nedbragt sagsbehandlingstiden på beløbsordningen fra et gennemsnit på 132 dage til 50 dage. I år er foreløbigt over halvdelen af sagerne på ordningen afgjort inden for en måned.

Højtuddannede medarbejdere fra udlandet skal søge om opholds- og arbejdstilladelse, og her har styrelsen på området formået at nedbringe sagsbehandlingstiderne efter hård kritik. 
Højtuddannede medarbejdere fra udlandet skal søge om opholds- og arbejdstilladelse, og her har styrelsen på området formået at nedbringe sagsbehandlingstiderne efter hård kritik. Foto: Colourbox
Rikke Brøndum

Kritikken fra dansk erhvervsliv var benhård, da det for to år siden kom frem, at udenlandske ansatte i gennemsnit måtte vente i over fire måneder på at få opholds- og arbejdstilladelse.  

Men efter Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) sidste år fik tilført 12 millioner kroner til nye medarbejdere, er sagsbehandlingstiden samlet set raslet ned.

På beløbsordningen er den faldet fra 132 dage til 50 dage i gennemsnit. Den såkaldte fast-track-ordning giver nu adgang efter 23 dage mod 40 dage i 2021. Og på positivlisterne er sagsbehandlingstiden faldet fra i 86 til 61 dage.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00