Venstre kræver selvstændige får samme kompensation som lønmodtagere

FORSLAG: Gennem ti måneder har loftet i de selvstændiges kompensationsordning været 7.000 kroner lavere end loftet i lønmodtagernes kompensationsordning. Derfor fremsætter Venstre nu et forslag, der kræver ordningerne sidestillet. 

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, kræver de selvstændiges kompensationsordning sidestillet med lønmodtagernes.
Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, kræver de selvstændiges kompensationsordning sidestillet med lønmodtagernes.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Når statsministeren siger, at vi ikke skal gøre det her til en kamp mellem den ene og den anden befolkningsgruppe, så er det mindste, man kan forvente, da, at de selvstændige får adgang til en kompensation på samme niveau, som man kan få gennem lønkompensationsordningen. Derfor skal ordningen hæves til 30.000 kroner.

Torsten Schack Pedersen
Erhvervsordfører i Venstre

"De selvstændige har været udsat for en urimelig forskelsbehandling."

Det er meldingen fra Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører i Venstre, der tirsdag har fremsat et beslutningsforslag om sidestille den økonomiske kompensation til selvstændige under coronakrisen med lønmodtagernes lønkompensationsordning.

Da regeringen i begyndelsen af marts 2020 præsenterede den første lønkompensationsordning på maksimalt 23.000 kroner om måneden for lønmodtagere, var der en parallelitet med kompensationsordningen til selvstændige.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00