Venstre og Liberal Alliance til Kollerup: Fagforeninger skal ikke have særbehandling i finanssektoren

Hvis regeringen vil indføre strammere krav til bestyrelser i finanssektoren, bør de også gælde for de selskaber, som arbejdsmarkedets parter ejer, lyder det fra Venstre og Liberal Alliance. Det kommende lovforslag, der skulle være fremsat til marts, er udskudt, men de to partier fastholder kravet.  

Arbejdernes Landsbank måtte skifte bestyrelsesformand, efter den tidligere 3F-formand, Per Christensen, gik af. Dansk Metal-formanden Claus Jensen er den nye bestyrelsesformand for banken. 
Arbejdernes Landsbank måtte skifte bestyrelsesformand, efter den tidligere 3F-formand, Per Christensen, gik af. Dansk Metal-formanden Claus Jensen er den nye bestyrelsesformand for banken. Foto: AL
Christoffer Lund-HansenRikke Brøndum

Hvis regeringen vil indføre strammere krav til bestyrelsesformænd i finanssektoren, skal det også gælde formændene for de pensionskasser, som fagbevægelsen og arbejdsgiverne ejer.

Sådan lyder den klare melding fra Venstre og Liberal Alliance til erhvervsminister Simon Kollerup (S) i forbindelse med regeringens planer om at stramme kravene om kompetencer og ansvar til bestyrelser i banker, pensionskasser og forsikringsselskaber. 

Her har Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) allerede i begyndelsen af 2021 bedt om at undtage bestyrelsesformænd i  arbejdsmarkedspensionskasserne fra kravet om, at de skal have erfaring fra finansbranchen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024