Vismænd opdager sidegevinst ved senere tilbagetrækning

Højere efterløns- og pensionsalder har mindsket rekrutteringskrisen, lyder det fra Dansk Erhverv oven på analyse fra vismænd. Ældre Sagen advarer mod at stramme skruen yderligere.

Når den ene i et parforhold må blive længere på arbejdsmarkedet pga. højere pensionsalder, har partneren tendens til også at udskyde tidspunktet for pension.
Når den ene i et parforhold må blive længere på arbejdsmarkedet pga. højere pensionsalder, har partneren tendens til også at udskyde tidspunktet for pension.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Når politikerne skruer op for tilbagetrækningsalderen, giver det pote på mere end én måde.

For ikke alene fører højere folkepensions- og efterlønsalder til, at de personer, der rammes direkte af reglerne, bliver længere på arbejdsmarkedet. Også deres ægtefæller eller samlevere har tendens til at blive lidt længere i job. Det viser en analyse fra De Økonomiske Råd med overvismand Carl Johan Dalgaard i spidsen.

”Ved at tage højde for den afledte effekt på partnerne øges den samlede effekt på lønmodtagerbeskæftigelsen af reformen fra 51.500 til knap 55.000 personer i 2021,” skriver vismændene i deres seneste rapport om dansk økonomi.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00