VK villige til at se på stramme unge-regler

UNGE: V og K er uforstående over for, at jobcentrene for at overholde rettidigheden kun kan sende ledige i offentlige løntilskudsjob, men er villige til at se på sagen.
Knud Kristensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, melder sig nu klar til at se på reglerne for unge ledige, hvis jobcentrene henvender sig.
Knud Kristensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, melder sig nu klar til at se på reglerne for unge ledige, hvis jobcentrene henvender sig.
Anne Bjerregaard

Jeg vil opfordre til, at vi får en anmeldelse fra jobcentrene, der beskriver det her over for ministeren og Arbejdsmarkedsudvalget.

Knud Kristensen (K)
Formand for Folketingets arbejdsmarkedsudvalg

Landets jobcentre holdes i så kort snor, når det kommer til unge, forsikrede ledige, at eneste lovlige mulighed er 26 ugers uafbrudt aktivering i et offentlige løntilskudsjob efter 13 ugers ledighed. Det er beskeden fra flere jobcentre, som Altinget.dk har talt med.

Resultatet er unge nyuddannede akademikere og færdigudlærte håndværkere, som passer børn, gør rent på sygehuse eller på anden måde arbejder i det offentlige. Job, der ligger langt fra deres uddannelse og kompetencer, men som jobcenteret er nødt til at sende de ledige ud i for at opretholde rettidigheden i processen - ikke en eneste dags ophold må der være i de 26 uger, indsatsen skal vare.

K: Ret henvendelse
Nu melder formanden for Folketingets arbejdsmarkedsudvalg sig klar til at se på problemet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00