Danske kampfly til Arktis

Danske F-16 fly skal på en kort forårsudflugt til Island for at bidrage til NATO’s suverænitetshåndhævelse af Islands luftrum, kaldet Iceland Peacetime Preparedness Needs.

Det har regeringen besluttet efter i dag at have inddraget Det Udenrigspolitiske Nævn. Udsendelsen af et kampflybidrag til air policing over Island understreger dansk støtte til vores nordiske samarbejdspartner Island, ligesom det demonstrerer alliancesolidaritet.

”Danmark skal bidrage solidt til sikkerhed og stabilitet i vores nærområde og Arktis. Derfor er jeg glad for, at Danmark nu igen i 2018 tilbyder et kampflybidrag til sikring af Islands luftrum, som del af Iceland Air Policing. Det er i Danmarks grundlæggende sikkerhedspolitiske interesse, og det er den helt rigtige måde at støtte vores nordiske ven og nabo Island”, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

Login

 • Anmeld

  Claus Oreskov

  Anders Samuelsen taler Orwellsk nysprog (ikke fordi jeg tror han har læst ”1984”). Hvordan en militær demonstration, og dermed en militær trussel, på nogen måde kan bidrage til ”sikkerhed og stabilitet”, vil forblive en gåde for normalt tænkende individer! Dumheden i disse undskyldende udsagn for oprustning og krigs provokationer, er massiv. Til gengæld er råheden og tilsidesættelse af al anstændighed overvældende!!

 • Anmeld

  Peter Hansen

  Men ikke på eget territorium i Grønland, lidt ironisk!

 • Anmeld

  Peter Hansen

  Ja hvad tænker de russere dog på!?

 • Anmeld

  leif

  Ja det er ubegribeligt.Vi dækker ikke Grønland og Færøerne.Hvme tager sig af det????Hvorfor lasder vi ikke vort Flyvevåben dække det hele når vi nu er der.Der er måske "nogen" der ikke vil tillade det????