DMI-chef i spidsen for forskningshub

FORSKNING: DMI's forskningschef bliver bestyrelsesformand for en ny arktisk forskningshub i Nuuk.

Mens verdens opmærksomhed i høj grad er rettet mod coronakrisen, så har Danmark og Grønland taget et af de første skridt til etableringen af en international arktisk forskningshub i Nuuk. Således har uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen udpeget DMI's forskningschef Ulrik Korsholm til bestyrelsesformand for den arktiske forskningshub, mens Styrelsen for Forskning og Uddannelse i Danmark og det grønlandske landsstyre, Naalakkersuisut, har udpeget de øvrige bestyrelsesmedlemmer.

De nye bestyrelsesmedlemmer er direktør Lise-Lotte Terp fra Arctic Consensus, professor Torben Røjle Christensen fra Aarhus Universitet, kontorchef Gitte Agerhus fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse i Danmark, forskningskoordinator Hans Kristian Olsen fra Grønlands Universitet Ilisimatusarfik, specialkonsulent Carl Egede Bøggild fra Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke i Grønlands Selvstyre, Mette Moth Henriksen fra Departementet for Erhverv, Energi, Forskning og Arbejdsmarked i Grønlands Selvstyre og Pauline Knudsen, Leder af Greenland Visitor Center.

Stort fokus
Formålet med Den Internationale Arktiske Hub (IAH) er at etablere en unik og samlende platform i Grønland for grønlandske, danske og internationale polarforskere samt arktiske interessenter. IAH skal bistå med koordinerende aktiviteter inden for forskning, uddannelse, internationalt samarbejde, formidling til samfundet, samarbejde mellem forskere og erhvervsliv og forvaltningssamarbejde.

Login