Om  
Lavst Riemann Hansen

Dødsfald: Fhv. generalsekretær og GL-formand Lavst Riemann Hansen (80)

Fhv. stedfortrædende generalsekretær i Nordisk Råds Danske Sekretariat og formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, Lavst Riemann Hansen, København V, er død, 80 år gammel. 

Rasmus Nielsen

Landsmandssønnen blev født i Mjøls ved Aabenraa.

Efter studentereksamen fra Aabenraa Statsskole blev Riemann cand.mag. i samfundsfag og historie fra Københavns Universitet i 1971.

Allerede i studietiden var han timelærer på Frederiksberg Gymnasium, og det var også i en årrække gymnasieskolen som uddannelsesretning, der blev Lavst Riemann Hansens virkefelt.

Han var således formand for Gymnasieskolernes Lærerforening i årene 1979-87. Sideløbende var Lavst Riemann Hansen adjunkt og lektor på Herlev Gymnasium i årene 1975-92, hvor han også de første år var lærerrådsformand.

Dermed var han med i perioden, hvor tilstrømningen til gymnasierne steg til himlen, og der blev bygget nye gymnasier landet rundt.

Lavst Riemann Hansen var medlem af bestyrelsen for Foreningen af Lærere i Samfundsfag i årene 1969-74, ligesom han var formand for AC's arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalg 1986-90 og for censorerne i samfundsvidenskab ved RUC.

Han har skrevet flere lærebøger i samfundsfag og udgav som historiker i 1996 bogen "Forgæves Forsøg på Førergreb - Dansk Idrætsforbund under Besættelsen".

I 1992 tog karrieren et vigtigt skift, da han blev stedfortrædende generalsekretær i Nordisk Råds Danske Sekretariat frem til 2008. I Nordisk Råd rådgav han bl.a. de danske politikere i nordiske spørgsmål.

Lavst Riemann Hansen var i offentligheden kendt som en flittig kronikør.

Han efterlader sin kone siden 1964 Liselotte samt børn og børnebørn.

Bisættelsen har fundet sted, oplyser familien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lavst Riemann Hansen

Fhv. stedf. generalsekretær i Nordisk Råds Danske Sekretariat (1992-2008) og formand for Gymnasieskolernes Lærerforening (1979-87)
cand.mag. (samfundsfag og historie, Københavns Uni. 1971)

0:000:00