Ekspert: Rusland vil forsøge at holde Arktis ude af konflikt

Rusland har ingen interesse i at lade konflikten mellem Rusland og Nato over Ukraine påvirke den gode stemning i Arktisk Råd, hvor Rusland lige nu er formandsland, vurderer en ekspert, der advarer mod at lade rådet diskutere sikkerhedspolitik.

Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken (t.v.) og den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov (t.h.) mødtes fredag i sidste uge i Schweiz.
Den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken (t.v.) og den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov (t.h.) mødtes fredag i sidste uge i Schweiz.Foto: Alex Brandon / Reuters / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

I sidste uge mødtes den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken og den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov til drøftelser i Schweiz om den anspændte situation mellem Rusland på den ene side og Nato og USA på den anden side. 

Lavrov gav Blinken til opgave i denne uge at svare skriftligt på en række forslag fra Rusland. 

Forslag om blandt andet at garantere, at Ukraine aldrig kan blive medlem af Nato. Og at “gamle” Nato-lande som Danmark, USA og Storbritannien ikke længere har tropper i de østeuropæiske Nato-lande, som blev medlem af Nato efter en specifik dato i 1997.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00