Færøerne går fra møde med EU’s topchef uden løfter om nye samarbejdsaftaler: “Vi skal have balance i vores handelsforhold”

Rigsfællesskabets mindste land har fået mange stryg for fortsat at handle med Rusland, men et stærkere samarbejde med EU er afgørende, hvis de skal vende ryggen til det russiske marked. Sådan lød budskabet til EU-Kommissionens formand torsdag.

"Jeg fik sagt til Kommissionsformanden, at det har en stor betydning, at vi som ligesindede samarbejder mere i fremtiden. Det budskab modtog hun positivt," siger Færøernes lagmand, Aksel V. Johannesen, om sit første møde med Ursula von der Leyen.
"Jeg fik sagt til Kommissionsformanden, at det har en stor betydning, at vi som ligesindede samarbejder mere i fremtiden. Det budskab modtog hun positivt," siger Færøernes lagmand, Aksel V. Johannesen, om sit første møde med Ursula von der Leyen.Foto: EU-Kommissionen
Julie Schønning

BRUXELLES: Færøerne, der længe har drømt om at knytte tættere bånd til EU, fik torsdag for første gang nogensinde mulighed for at betone ønsket overfor Unionens topchef.

Det skete i Bruxelles, da Kommissionsformand Ursula von der Leyen mødtes med Danmark, Grønland og Færøerne.

"Vi står alene på handelspolitik, fordi vi hverken er medlem af EU eller EØS. Derfor er det vigtigt for os at få et bedre og stærkere samarbejde med EU," sagde Færøernes lagmand, Aksel V. Johannesen, til Altinget efter sammenkomsten.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00