Grønland åbner repræsentation i Island

ÅBNING: Grønland åbnede i weekenden repræsentation i Islands hovedstad, Reykjavik. Det er Grønlands fjerde udenlandske repræsentation

(REYKJAVIK) Der var stuvende fyldt af diplomater, politikere, erhvervsfolk og almindelige grønlændere, da Grønland lørdag åbnede sin første repræsentation i Island i et stort hvidt hus på en gade i Islands hovedstad – kun et stenkast fra Canada og Indiens ambassader og Færøernes repræsentation.

Grønlands nyudnævnte udenrigsansvarlige, Ane Lone Bagger, og chefen for den nye repræsentation, Jacob Isbosethsen, tog imod gæsterne, der blev trakteret med pindemadder og vin samt grønlandsk sang og musik.

Blandt de besøgende ved receptionen var både den danske og den kinesiske ambassadør l Island samt mange af de grønlændere, færinger og danskere, der alligevel var i byen i anledning af den store arktiske konference Arctic Circle, som havde tiltrukket mere end 2.000 deltagere fra hele verden.

Island åbnede repræsentation i Grønlands hovedstad Nuuk for fem år siden. Repræsentationen i Reykjavik er Grønlands fjerde udenlandske repræsentation. I forvejen har man forposter i København, Bruxelles og Washington.

Forrige artikel Kritik af Samuelsens Arktis-redegørelse Kritik af Samuelsens Arktis-redegørelse Næste artikel Asiater lune på det kolde nord Asiater lune på det kolde nord