Mens resten af Norden bliver mere specialiserede, kalder Grønlands sundhedsvæsen på generalister. Det er et problem, siger direktør

Ligesom Danmark kæmper Grønland med at rekruttere sundhedsansatte. Men i Grønland har man brug for en særlig type medarbejdere, der bliver færre af, siger direktør for Grønlands sundhedsvæsen.

I Grønland er man afhængig af arbejdskraft fra udlandet for at få sundhedssystemet til at løbe rundt. Men mens man i andre nordiske lande bliver mere specialiserede, har Grønland brug for læger og sygeplejersker med en bred viden, siger direktør for sundhedsvæsenet.
I Grønland er man afhængig af arbejdskraft fra udlandet for at få sundhedssystemet til at løbe rundt. Men mens man i andre nordiske lande bliver mere specialiserede, har Grønland brug for læger og sygeplejersker med en bred viden, siger direktør for sundhedsvæsenet.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Ligesom i mange andre lande skriger sundhedsvæsenet i Grønland på arbejdskraft.

Problemerne med rekruttering og fastholdelse er ikke noget nyt. Men lige præcis i Grønland har man én særlig udfordring.

Landet er nemlig afhængigt af arbejdskraft fra lande som Danmark for at få sundhedsvæsenet til at hænge sammen. Men i de seneste år har Nordens sundhedssystemer udviklet sig i en retning, der ikke passer til Grønlands behov.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00