På 30 år har Grønland uddannet 200 sygeplejersker: “Selv hvis alle arbejdede i Grønland, ville det ikke være nok”

Siden den grønlandske sygeplejerskeuddannelse blev oprettet i 1994, har man uddannet 200 sygeplejersker, og heraf arbejder kun halvdelen stadig i det grønlandske sundhedsvæsen. Der er brug for at uddanne flere og tilpasse uddannelsen til grønlandske forhold, lyder det fra ekspert.

Halvdelen af de 200 sygeplejersker, der er blevet uddannet i Grønland over de seneste 30 år, arbejder stadig i det grønlandske sundhedsvæsen. Det viser tal fra Sundhedskommissionens betænkning.
Halvdelen af de 200 sygeplejersker, der er blevet uddannet i Grønland over de seneste 30 år, arbejder stadig i det grønlandske sundhedsvæsen. Det viser tal fra Sundhedskommissionens betænkning.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Lidt over 200.

Så mange sygeplejersker har den grønlandske sygeplejerskeuddannelse uddannet siden 1994, hvor uddannelsen blev oprettet.

Og selvom man skal huske på, at størrelsesforholdene er markant mindre i Grønland end Danmark, er det stadig ikke nok grønlandske sygeplejersker til at brødføde det grønlandske sundhedssystem.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00