Vibe Nemming er eneste jordemoder i grønlandsk region med 6.500 indbyggere. Og for første gang i sit arbejdsliv har hun aldrig haft bedre tid

Efter flere år som jordemoder i Region Hovedstaden rykkede Vibe Nemming til den grønlandske kystby Aasiat, hvor hun er eneste jordemoder i regionen. Her har hun bedre tid end nogensinde før til sine patienter, men én ting udfordrer de gravide kvinders møde med sundhedsvæsenet, mener hun.

Vibe Nemming har været ansat som eneste jordemoder i Region Disko siden slutningen af 2020. Her varetager hun al behandling af gravide kvinder i regionen op til, at de skal føde.
Vibe Nemming har været ansat som eneste jordemoder i Region Disko siden slutningen af 2020. Her varetager hun al behandling af gravide kvinder i regionen op til, at de skal føde.Foto: Privat foto
Marie Møller Munksgaard

Vibe Nemming havde egentlig ikke tænkt over, hvor travlt hun havde haft som jordemoder i Danmark.

Lige indtil hun fik jobbet som den eneste jordemoder i hele Region Disko i Grønland. For selvom hun er eneste jordemoder i området, oplever hun faktisk at have bedre tid end nogensinde før til at nå sine arbejdsopgaver. 

“Da jeg arbejdede som jordemoder i København, havde jeg hele tiden dårlig samvittighed over ting, jeg gerne ville tjekke op på, men som jeg ikke nåede, fordi der var akutte situationer at tage hånd om. Den følelse er forsvundet nu,” fortæller hun.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00