Om  
Anette Søgaard Nielsen
Janne Tolstrup

Alkohol & Samfund har fundet arvtageren til formandspost

Professor Janne Tolstrup bliver ny formand for bestyrelsen i Alkohol & Samfund og overtager dermed stafetten fra professor Anette Søgaard Nielsen, der er trådt tilbage efter 10 år på posten.

Ghita Nidam Møller

I 10 år har professor Anette Søgaard Nielsen varetaget interesseorganisationen Alkohol & Samfunds opgave med at genere viden og oplyse om alkohol og forebyggelse og behandling af alkoholskader. 

Nu overtager professor og bestyrelsesmedlem i Alkohol & Samfund Janne Tolstrup den opgave, oplyser Alkohol & Samfund i en pressemeddelelse.

Afløseren til formandsposten er dermed fundet i egne rækker og har derfor kendskab til organisationen herunder Alkolinjen, der rådgiver og hjælper tusindvis af danskere over en telefon- og chatlinje.

Janne Tolstrup har været medlem af bestyrelsen siden februar 2019, hvor hun bidrager med et indgående kendskab til alkohol ud fra et forskningsmæssigt perspektiv.

Hun er professor ved Statens Institut for Folkesundhed ved Syddansk Universitet og har en doktorgrad fra Syddansk Universitet og en ph.d. fra Københavns Universitet.

Hendes professorat dækker over forskning ved Statens Institut for Folkesundhed, hvorigennem hun har gennemført en lang række undersøgelser af alkohols betydning, herunder om unge, alkohol og drikkemønstre.

I kraft af hendes ekspertise er hun derfor ofte benyttet som ekspert i medierne og holder desuden foredrag. Som ny formand kan hun dermed både trække på sine forskningsmæssige baggrund samt sine kompetencer indenfor formidling. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anette Søgaard Nielsen

Projektdirektør, Forskningsenheden for klinisk alkoholforskning, Syddansk Universitet, formand, Alkohol & Samfund
cand.phil. (Syddansk UNi. 1986), ph.d. (Syddansk Uni. 2003)

Janne Tolstrup

Professor, dr.med., Statens Institut for Folkesundhed ved SDU, formand for Alkohol & Samfund, næstformand Vidensråd for Forebyggelse
Cand.scient i Humanbiologi (Københavns Uni. 2000), ph.d. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00