DF klar til at stemme for kritiseret forslag til dyrevelfærdslov

DYREVELFÆRD: Efter en indrømmelse fra fødevareministeren agter Dansk Folkeparti at stemme for et forslag til ny dyrevelfærdslov. Partiet går dog med på et ændringsforslag fra oppositionen, der vil sikre, at landbruget ikke får særstatus på at blive inddraget i lovgivningsprocessen.

Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) har efterlyst ambitioner i regeringens forslag til en ny dyrevelfærdslov, men en ny formålsbestemmelse gør Dansk Folkeparti positivt stemt over for lovforslaget.
Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) har efterlyst ambitioner i regeringens forslag til en ny dyrevelfærdslov, men en ny formålsbestemmelse gør Dansk Folkeparti positivt stemt over for lovforslaget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/Scanpix
Sine Riis Lund

En uambitiøs og vag formålsparagraf.

Sådan har kritikken lydt fra flere partier og dyrevelfærdsorganisationer af den bestemmelse i regeringens forslag til en ny dyrevelfærdslov, der skal sætte ord på lovens formål.

Nu har miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) indvilliget i at ændre ordlyden i formålsparagraffen.

“Jeg kan støtte, at lovforslagets formålsbestemmelse ændres, så det tydeliggøres, at loven har til formål at beskytte dyr og fremme god dyrevelfærd med respekt for dyr som levende væsener,” skriver Jakob Ellemann-Jensen i et folketingssvar til Dansk Folkeparti.

Hvis ikke ministeren var gået med til at ændre formålsparagraffen, så havde vi stemt nej.

Karina Due
Dyrevelfærdsordfører for Dansk Folkeparti

Det glæder partiets dyrevelfærdsordfører, Karina Due.

“Det har været helt essentielt for mig, at det skulle pointeres højt og larmende i formålsparagraffen, at det her altså er levende væsener,” siger hun.

Jeg kan støtte, at lovforslagets formålsbestemmelse ændres, så det tydeliggøres, at loven har til formål at beskytte dyr og fremme god dyrevelfærd med respekt for dyr som levende væsener.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Miljø- og fødevareminister

Et skridt i rigtig retning
Ændringen gør, at partiet nu melder sig klar til at stemme for forslaget.

“Hvis ikke ministeren var gået med til at ændre formålsparagraffen, så havde vi stemt nej, for paragraffen er ligesom grundstenen til hele dyrevelfærdsloven, og der kan jeg ikke leve med, hvis dyr bliver ligestillet med ting,” forklarer Karina Due.

Dansk Folkeparti har været ret kritiske over for regeringens forslag til en ny dyrevelfærdslov. Partiet havde forventet langt flere ændringer for dyrevelfærden, og partiet har udtrykt udtalt skuffelse over ikke at være blevet inddraget i arbejdet med den nye lov.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00