Debat

Djøf: Fjern detailstyringen i beskæftigelsesindsatsen

DEBAT: Fjern alle de stramme kasser, de ledige bliver puttet i, så de bedre kan finde den hurtigste vej tilbage til arbejdsmarkedet, lyder opfordringen fra Djøfs formand, Lisa Herold Ferbing.

Foto: Djøf
Cecilie Gormsen

Redaktionschef på Altinget. 

Cecilie blev uddannet journalist i 2013 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og var derefter nogle år på Berlingske, hvor hun også har været i praktik.

Ansat på Altinget siden marts 2015, hvor hun havde ansvaret for Altingets forsiden, inden hun blev redaktionschef.

Twitter: @ceciliegormsen

 

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lisa Herold Ferbing
Formand for Djøf

Regeringen og KL har i forbindelse med forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2017 aftalt, at nu skal de omfattende regler om en aktiv beskæftigelsesindsats forenkles, så det bliver enklere at administrere for kommunerne og nemmere at forstå for de ledige.

Djøf vil gerne kvittere for, at man nu tager fat på et så stort og kompliceret projekt.

Der er ofte talt om regelforenklinger, men alt for sjældent er der kommet noget gennemgribende anderledes ud af det. Vi ser meget frem til, at det denne gang kan lykkes, så både kommuner, arbejdsgivere, a-kasser og ikke mindst de ledige, som det hele handler om, kan finde hoved og hale i reglerne.

Når man læser det komplicerede regelsæt, kan man ikke lade være med at tænke, hvorfor man ikke bare slipper redskaberne løs!

Fakta
Bland dig i debatten!
Send dit indlæg til [email protected].

Hvorfor er det så vigtigt, hvem der har ret til hvilke redskaber?

Absurde regler
Overordnet drejer det sig om, at kommunernes jobcentre sammen med de ledige og a-kasserne får tilrettelagt den hurtigste vej tilbage til varig beskæftigelse.

Dette fælleskab kan tage hensyn til lokale og regionale beskæftigelsesmuligheder, den enkeltes forudsætninger, aktuelle status og fremtidsudsigter på arbejdsmarkedet.

Og så er det fuldstændig absurd med regler om, at en gruppe kan komme i virksomhedspraktik i fire uger, en anden i otte uger, en tredje i 13 uger og nogle mere end 26 uger.

Fjern de stramme kasser
Hvorfor al den detailstyring?

Hvis en ung nyuddannet akademiker uden stor erhvervserfaring kan blive hjulpet godt på vej af en længere virksomhedspraktik og dermed slippe ud af dagpengesystemet til et vellønnet job, så har alle en stor interesse i, at det sker så hurtigt og effektivt som muligt.

Det samme gælder muligheder for uddannelse. Også her er der så mange bestemmelser, positivlister og så videre, som sætter begrænsninger for en effektiv og målrettet hjælp til de ledige.

Så Djøfs opfordring lyder: Fjern alle de stramme kasser, de ledige bliver puttet i. Og lad så i stedet jobcentre, ledige og a-kasse sammen finde den hurtigste vej tilbage til arbejdsmarkedet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisa Herold Ferbing

Formand, Dansk IT, selvstændig ledelsesrådgiver, formand, Lån & Spar Invest, Lån & Spar Mixinvest, Gudme Raaschou, bestyrelsesmedlem, cBrain A/S og Investadministration
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), certificeret executive coach

0:000:00