Om  
Jakob Næsager
Sophie Hæstorp Andersen

Jakob Næsager bliver konservativ spidskandidat til overborgmesterposten i København

Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager er valgt som konservativ spidskandidat til kommunalvalget i 2025. Han udfordrer socialdemokratiske Sophie Hæstorp Andersen.

Børne- og ungdomsborgmester i København Jakob Næsager bliver konservativ spidskandidat ved kommunalvalget i 2025. Han udfordrer Sophie Hæstorp Andersen (S) som overborgmester.
Børne- og ungdomsborgmester i København Jakob Næsager bliver konservativ spidskandidat ved kommunalvalget i 2025. Han udfordrer Sophie Hæstorp Andersen (S) som overborgmester.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Jakob Næsager (K), børne- og ungdomsborgmester i København, er ved en ekstraordinær generalforsamling i Københavns Konservative Vælgerforening valgt som partiets spidskandidat til kommunalvalget i 2025. Han melder sig ligeledes som kandidat til overborgmesterposten og udfordrer nuværende overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

"København er en fantastisk by, men vi har stadig en del udfordringer, som vi skal have løst. Disse udfordringer vil jeg gerne sætte mig for bordende for. Ved det senest valg viste københavnerne, at de vil noget andet end det, der var engang. Derfor mener jeg også, at det er på sin plads at stille sig til rådighed, hvis københavnerne ønsker en ny retning," siger Jakob Næsager.  

Konservative vil blandt andet kæmpe for mere metro til københavnerne, bedre parkeringsmuligheder og renere vand i Københavns Havn.

Jakob Næsager har ved to tidligere kommunalvalg været Det Konservatives Folkepartis spidskandidat. Han fik 8.046 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2021, hvor partiet blev det tredjestørste parti i Borgerrepræsentationen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Næsager

Børne- og ungdomsborgmester (K), Københavns Kommune
Cand.jur., Københavns Universitet 1997

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)









0:000:00