Vestager blandt verdens 100 mest indflydelsesrige personer

LISTE: EU-kommissær Margrethe Vestager er ifølge Time Magazine blandt verdens 100 mest indflydelsesrige personer. Hun er den eneste EU-repræsentant på listen.

Som den eneste dansker er Margrethe Vestager med på det amerikanske magasin Times liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer.

Som EU's konkurrencekommissær har Margrethe Vestager taget opgør med store selskaber som Apple, Google, Gazprom og Facebook, og disse kampe er med til at forme fremtiden, lyder det i begrundelsen.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt har i Time Magazine skrevet omtalen af Margrethe Vestager, og hun skriver, at Vestager var det perfekte valg som EU-kommissær.

”Europa har brug for flere kvinder som Margrethe Vestager,” skriver Helle Thorning-Schmidt, der i dag er direktør for Red Barnet.

Læs også: Vestager: Google stavnsbinder Android-brugere til egne tjenester

Det var Helle Thorning-Schmidt, der tilbage i 2014 udpegede Margrethe Vestager, som på det tidspunkt var økonomi- og indenrigsminister, som EU-kommissær.

”Som EU's konkurrencekommissær ved Margrethe, at ansvaret ligger på hende, og hun træffer de hårde kontroversielle beslutninger, som kun en sand leder kan,” skriver Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

”Men Margrethe er ikke en teknokrat. Hun baserer alle sine beslutninger på de værdier, som ligger hendes hjerte nær: fair play og mulighed for alle.”

Margrethe Vestager er på Times liste et af de 14 navne i kategorien "titaner". Udover at være eneste dansker på listen er hun også den eneste repræsentant for EU.

Se hele listen her.

Forrige artikel Røde partier vil løsne statens jerngreb om kommunerne Røde partier vil løsne statens jerngreb om kommunerne Næste artikel Mette Bock flytter orkester-penge fra Sjælland til Vestdanmark Mette Bock flytter orkester-penge fra Sjælland til Vestdanmark