Bendtsen bliver chefforhandler på EU-forslag om grønnere bygninger

UDNÆVNELSE: Den konservative EU-politiker Bendt Bendtsen (K) bliver Europa-Parlamentets hovedforhandler på en revision af EU’s bygningsdirektiv. Han håber, at et ambitiøst resultat kan give grønne jobs i Danmark.

Bendt Bendtsen (K)&nbsp;håber, at den kommende revision af bygningsdirektivet kan skabe grønne job i Danmark og gøre EU mindre afhængig af russisk gas.<br>
Bendt Bendtsen (K) håber, at den kommende revision af bygningsdirektivet kan skabe grønne job i Danmark og gøre EU mindre afhængig af russisk gas.
Foto: David Leth Williams/Scanpix
Michael Hjøllund

Der er masser af gode business-cases rundt omkring, men det er ikke altid lige det, man investerer sine penge i.

Bendt Bendtsen (K)
Medlem af Europa-Parlamentet
Fakta
Om forslaget til en revision af bygningsdirektivet

Bygninger udgør ca. 40 procent af EU´s samlede energiforbrug, og EU-Kommissionen anslår, at ca. 75 procent af bygningerne ikke er energieffektive.

Forslaget adresserer særligt energieffektiviseringer i den eksisterende bygningsmasse gennem modernisering og opdatering af direktivet med hovedvægten på integration af langsigtede renoveringsstrategier, der med nye mekanismer skal understøtte mobilisering af finansiering og skabe en vision for en de-karboniseret bygningsmasse i 2050.

Forslaget har også fokus på at tilpasse direktivet til den teknologiske udvikling, herunder ansporing til udnyttelse af intelligent teknologi i bygninger.

Kilde:

STRASBOURG: Når EU’s institutioner skal forhandle sig frem til nye regler for energieffektive bygninger i Europa, bliver det med en dansker i en af de tunge roller.

EU-parlamentariker Bendt Bendtsen (K) har fået til ansvar at forhandle sagen på vegne af Europa-Parlamentet, og han ser et stort potentiale i at gøre bygninger over hele Europa mere energieffektive.

”Hvis vi kommer positivt igennem det her, er der danske industriarbejdspladser og eksportkroner at hente,” siger Bendt Bendtsen til Altinget.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00