Debat

Borgmesterkandidat og AG Gruppen: København skal udvikles bæredygtigt og fortsat være en blandet by

København har demokratiske byrum, adgang til vandet, natur for alle og gode boliger, der er til at betale. Vi skal holde fast i dyderne og forstærke den grønne og sociale profil, så hovedstaden bliver for de mange og ikke kun for de få, skriver Sophie Hæstorp (S) og Tony Christrup.

Vi skal
også udvikle nye områder som Lynetteholmen. Det er et projekt, vi forventer os
meget af socialt, miljømæssigt og trafikalt. Men udviklingen af Lynetteholmen
må ikke ske på bekostning af den eksisterende by, skriver Sophie Hæstorp og Tony Christrup.
Vi skal også udvikle nye områder som Lynetteholmen. Det er et projekt, vi forventer os meget af socialt, miljømæssigt og trafikalt. Men udviklingen af Lynetteholmen må ikke ske på bekostning af den eksisterende by, skriver Sophie Hæstorp og Tony Christrup.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Sophie Hæstorp Andersen
Tony Christrup
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

København er en foregangsby indenfor arkitektur, design og byudvikling. Hvert år valfarter alverdens delegationer til hovedstaden for at studere vores arkitektur, byrum, cykelstier og enestående badekultur.

I Sydhavnen vrimler det med folk i kajakker og padleboard-entusiaster, mens Nordhavn og Islands Brygge byder badende i alle aldre velkommen. Og selv i Indre By kan du springe i vandet og tage en svømmetur lige ved Skuespilhuset.

Noget af det mest usædvanlige ved København er, at det er lykkedes os at skabe en hovedstad, der kan rumme de mange fremfor de få. Vi kan spise på nogle af verdens bedste restauranter eller tage en håndbajer ved vandkanten få meter fra den fine restaurant.

København er den blandede by, hvor der er plads til alle.

Vi skal forsætte med at udvikle den eksisterende by og skabe endnu flere grønne hverdagsrum, så københavnerne får endnu mere adgang til bynatur.

Sophie Hæstorp og Tony Christrup
Kandidat til overborgmesterposten direktør for AG Gruppen

København skal udvikles efter en samlet identitet
Vi skal fastholde og udbygge den blandede by fremover, så vi forsat har boliger i København, som er til at betale for folk med almindelige indkomster.

Planloven giver byerne muligheden for at bygge 25 procent af boligmassen som alment byggeri, når der bygges nyt. Det kommer til at give mange flere billige almene boliger.

Samarbejdet mellem de almene organisationer, private udviklere og investorer skal styrkes i de kommende år, så vi i fællesskab kan skabe endnu flere boliger, der er til at betale. En måde er at invitere private developere indenfor, når der skal renoveres, udvides eller bygges nye almene boliger.

På den måde nyder vi godt af de private udvikleres ekspertise og skaber et frugtbart offentligt privat samarbejde. København er blevet en fantastisk by, fordi vi formår at arbejde sammen på tværs af almene og private aktører.

Vi skal også udvikle nye områder som Lynetteholmen. Det er et projekt, vi forventer os meget af socialt, miljømæssigt og trafikalt. Men udviklingen af Lynetteholmen må ikke ske på bekostning af den eksisterende by.

Vi skal stadig have fokus på Nørrebro, Vesterbro og Vanløse. Vi skal have et holistisk syn på byudviklingen, så København forbliver en hovedstad med en samlet identitet på trods af de mange forskellige kvarterer.

Innovative og grønne løsninger
Vi skal forsætte med at udvikle den eksisterende by og skabe endnu flere grønne hverdagsrum, så københavnerne får endnu mere adgang til bynatur.

Det kan ske ved at skabe flere små lommeparker og tænke biodiversiteten ind i nye udviklingsprojekter. Vi kan også anlægge endnu flere grønne parker i højden som ved Kalvebod Brygge, hvor IKEA netop har annonceret en urban bypark på taget af deres nye varehus, som åbner i 2023.  

Det helt særlige ved de grønne tage er, at de ikke kun giver adgang til mere bynatur. De er også med til at afhjælpe nogle af konsekvenserne af klimaforandringerne.

København har en unik styrkeposition, som vi skal værne om og forstærke. Ikke kun for Københavns skyld, men for hele landets skyld. 

Sophie Hæstorp og Tony Christrup
Kandidat til overborgmesterposten direktør for AG Gruppen

De grønne tage forsinker nemlig regnvandet, så kloakkerne ikke svømmer over, når vi får store mængder nedbør på kort tid.

På samme måde er vi i gang med at anlægge regnvandsbede på flere villaveje i København, så vi får bedre biodiversitet, mere bynatur og mindre vand i kloakkerne.  

De forskellige klimaløsninger er eksempler på, hvordan vores dygtige arkitekter, designere og ingeniører formår at skabe innovative løsninger på morgendagens problemer.

De går fordomsfrit til et problem og gør løsningen til et gode for os alle sammen.

Denne evne til at tænke og designe demokratisk har gjort vores arkitekter og ingeniører efterspurgte verden over. Vi formår at tænke brugerne ind i arkitekturen og ingeniørkunsten. Derfor er København en af verdens bedste byer at leve og bo i.

Lad os fortsætte i fremtiden
København har en unik styrkeposition, som vi skal værne om og forstærke, ikke kun for Københavns skyld, men for hele landets skyld.

København tiltrækker internationale investeringer og arbejdspladser, fordi resten af verden gerne vil lege med os og lære af os. Investeringerne kommer hele landet til gode. Det samme gør de gode idéer. Se bare street food-markederne, som er blomstret op i mange danske byer efter københavnsk forbillede. 

Der er mange kræfter, som gerne vil sætte modsætninger op mellem by og land. Men sandheden er jo, at vi er et lille land, som sagtens kan rumme en stærk hovedstad og en stærk provins.

Så lad os sætte endnu mere fokus på at udvikle København til en stærk hovedstad med alle de danske dyder, vi sætter pris på. Det kommer os alle til gode.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00