Analyse af 
Erik Holstein

Derfor er boligpolitik igen blevet en politisk slagmark

Med vedtagelsen af et huslejeloft uden støtte fra et eneste blåt parti og Venstres klassisk borgerlige huslejeudspil er der lagt op til et hidsigt slagsmål om boligpolitikken. Området har været den største ulighedsgenerator de sidste 20 år, men er først på det seneste kommet op ad dagsordenen.

Både højre og venstre i Folketinget har aktiveret boligpolitikken som en politisk frontlinje.
Både højre og venstre i Folketinget har aktiveret boligpolitikken som en politisk frontlinje.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

”Den her aftale viser, hvad forskellen er i dansk politik. Et flertal vil forsvare lejerne og skabe tryghed. Desværre valgte blå blok hellere at ville beskytte spekulanterne end de mennesker, hvis hjem det her handler om.”

Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen gav den fuld gas efter indgåelsen af det boligforlig, der lagde et loft over huslejestigninger på fire procent i hvert af de næste to år. Og det er kun begyndelsen.

For boligpolitikken har fået en langt mere fremtrædende rolle i den politiske debat, end det er set siden 1998. Og den kan meget vel flytte stemmer i valgkampen.  

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00