Forskere skyder central rapport om parallelsamfund ned

KRITIK: Økonomi- og Indenrigsministeriets redegørelse over parallelsamfund er ifølge førende boligforskere misvisende politisk bestillingsarbejde. Ministeriet afviser kritikken.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede ghettoplanen "Ét Danmark uden parallelsamfund" sidste år. Men regeringens brug af begrebet parallelsamfund er misvisende, mener forskere.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede ghettoplanen "Ét Danmark uden parallelsamfund" sidste år. Men regeringens brug af begrebet parallelsamfund er misvisende, mener forskere.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Jeg er uenig i, at der ikke er nogen i Danmark, der bevidst søger en afsondring fra resten af samfundet. Det mener jeg helt klart, at der er.

Kaare Dybvad, Boligordfører, Socialdemokratiet

Det er lodret forkert, når en embedsmandsrapport fra Økonomi- og Indenrigsministeriet vurderer, at 76.400 personer lever i parallelsamfund i Danmark. Det mener flere førende forskere på boligområdet.

Tallene blev præsenteret i marts måned i rapporten ”Redegørelse over parallelsamfund”, som ifølge minister Simon Emil Ammitzbøl-Bille skal bruges som vigtig vidensgrundlag til udførelsen af regeringens såkaldte ghettopakke.

Selvom rapporten tager en lang række forbehold om bred margin af usikkerhed, når det kommer til optællingen af personer i parallelsamfund, er der ifølge Hans Skifter Andersen, der er professor ved Statens Byggeinstitut ved Aalborg Universitet, slet ikke tale om usikkerhed.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00