Frank Jensen ser åbning for planlovsændring

BYUDVIKLING: Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), ser en åbning i debatten med regeringen om at sikre almene boliger gennem planloven. Miljøministeriet vil helst have kommunerne til at finde alternativer.
Foto: kk.dk
Mads Bang

Er det nødvendigt at ændre planloven for sikre byggeri af almene boliger i nye byområder? Det mener miljøminister Ida Auken (SF) ikke. Alligevel ser Københavns overborgmester Frank Jensen (S) en åbning i ministerens udmelding om, at kommunerne skal finde alternative løsninger.

"Ida Auken henviser til anbefalingerne fra Forstædernes Tænketank, og dem har vi set på efter, vi har læst hendes indlæg. Og der er fire anbefalinger, som vi gerne vil have ministeren til at følge," fortæller Frank Jensen.

Han peger på, at Tænketanken har anbefalet, at de administrative bånd løsnes, så det bliver nemmere at blande forskellige typer boliger, så det bliver muligt at kræve samarbejde af grundejere, så det bliver muligt at indgå i strategiske partnerskaber mellem forskellige aktører, samt se på nye måder at finansiere omdannelsen af nye byområder.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00