Frederiksbergske spidser har næsten samme visioner for stor byggegrund. EL-kandidat vil gå i en helt anden retning

Borgmesterkandidaterne fra Socialdemokratiet og Konservative er i store træk enige om, hvordan Frederiksbergs nye bydel på Frederiksberg Hospitalsgrund skal udvikles. Enhedslisten går solo med ambitiøs plan om 100 procent billigt byggeri, som Venstre kalder for “verdens dårligste idé”. 

Frederiksberg Kommune har købt hospitalsgrunden af Region Hovedstaden for 771 millioner kroner. Overtagelsen sker efter 2025. 
Frederiksberg Kommune har købt hospitalsgrunden af Region Hovedstaden for 771 millioner kroner. Overtagelsen sker efter 2025. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Når den nye kommunalbestyrelse på Frederiksberg i den kommende valgperiode skal udvikle et nyt byområde på hele 140.000 kvadratmeter, er der ikke lagt op til noget voldsomt slagsmål om, hvordan det skal ske.

Både den siddende borgmester, den konservative Simon Aggesen, og hans socialdemokratiske førsteudfordrer, Michael Vindfelt, er nemlig i store træk enige om, hvordan der skal prioriteres over Frederiksberg Hospitalsgrund, når kommunen overtager grunden ved udgangen af 2025. 

Begge borgmesterkandidater mener, at det er værd at holde fast i grunden som et grønt åndehul i den i forvejen tætbebyggede kommune.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00