Ida Auken afviser almene boliger i planloven

BYUDVIKLING: Miljøminister Ida Auken afviser Københavns overborgmester Frank Jensens forslag om at ændre planloven, så det er lettere at planlægge alment boligbyggeri i nye bydele.
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil gerne have mulighed for at gennemtvinge almene boliger i nye bydele, som eksempelvis den nye bydel på Carlsberg. Miljøminister Ida Auken (SF) vil ikke ændre planloven for at gøre det muligt.
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil gerne have mulighed for at gennemtvinge almene boliger i nye bydele, som eksempelvis den nye bydel på Carlsberg. Miljøminister Ida Auken (SF) vil ikke ændre planloven for at gøre det muligt. Foto: Luxigon
Mads Bang
Et venligt, men bestemt nej. Sådan kan man næsten kun tolke beskeden fra miljøminister Ida Auken (SF) til et forslag om at ændre planloven fra Københavns overborgmester og Københavns Borgerrepræsentation. Overborgmester Frank Jensen (S) vil sikre bedre muligheder for at sikre alment byggeri i nye bydele gennem en ændring af planloven, men miljøministeren er ikke meget for at tage fat i planloven, der skal ændres i Folketinget i februar, igen. 

Frank Jensen lancerede i december forslaget, som har opbakning i borgerrepræsentationen i et debatindlæg på Altinget | By & Bolig.

"Der er behov for, at planloven ændres, så det bliver muligt at udlægge arealer til almene boliger, samt at kommunerne gennem udbygningsaftaler får mulighed for at forpligte grundejere til at opføre en vis andel af almene boliger," lød det konkrete forslag fra Frank Jensen.

Miljøminister Ida Auken har forståelse for det mål, som Frank Jensen vil opnå. Men miljøministeren mener dog, at kommunerne allerede har de redskaber, der skal til for at skabe socialt bæredygtige byer i den planlov, der i februar skal behandles i Folketinget.

0:000:00