Måling: De fleste borgere i København er imod byggeri på Amager Fælled

Et markant flertal blandt borgere i København er imod beslutningen om at bygge boliger på Amager Fælled. Også generelt vægtes naturhensyn højere end behovet for nye billige boliger, viser meningsmåling. Det er et ”wakeup-call” til partierne bag aftalen, lyder det fra kommunalforsker.

”Det er nogle fuldstændig entydige tal og helt klart et wakeup-call og en udfordring for det brede flertal, som har besluttet at igangsætte projektet,” lyder det fra kommunalforsker.
”Det er nogle fuldstændig entydige tal og helt klart et wakeup-call og en udfordring for det brede flertal, som har besluttet at igangsætte projektet,” lyder det fra kommunalforsker.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Amager Fælled skulle forblive ubebygget, hvis det stod til et betydeligt flertal blandt borgerne i København. De er imod den omdiskuterede beslutning om at opføre almene boliger i området.

Det viser en meningsmåling blandt borgere over 18 år bosat i Københavns Kommune, som Epinion har lavet for Altinget.

Her svarer 64 procent, at Amager Fælled bør forblive ubebygget, mens 22 procent mener, at de almene boliger bør opføres. 14 procent er endnu ikke afklaret omkring diskussionen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00