S og SF tilslutter sig ”skæv” boligaftale

FORLIG: S og SF har nu tilsluttet sig boligaftalen, der netop har fejret et års fødselsdag. Dengang var aftalen skæv og uambitiøs. Nu har den fået partiernes blåstempling.

Selvfølgelig har vi blåstemplet den, men det har vi sådan set gjort, fordi vi til gengæld får skabt noget vækst og gjort op med det renoveringsefterslæb, som den borgerlige regering har været med til at lave.

Jan Johansen
Boligordfører, Socialdemokraterne
For nylig kunne et centralt dokument i dansk boligpolitik fejre fødselsdag. Den 8. november var det præcis et år siden, at boligaftalen blev indgået mellem Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Radikale.

Siden er der kommet en ny regering til, og den kunne søndag give boligaftalen et lille A4-dokument i gave: Et tillæg til boligaftalen. Tillægget betyder, at penge, som egentlig skulle være brugt på at renovere almene boliger mellem 2012 og 2016, bliver rykket frem, kickstartet og brugt i 2011. Det betyder også, at Socialdemokraterne og SF nu er en formel del af forliget, for traditionen hedder sig, at hvis ét regeringsparti er med i et forlig, så går de andre regeringspartier med.

Et skævt samfundsproblem
Det skortede ellers ikke på kritik fra netop S og SF, da man for et år siden undfangede boligaftalen - som formelt har titlen "aftale om styrket indsat i ghettoområderne og anvendelsen af den almene boligsektors midler".

"Finansieringen er skæv, fordi det er lejerne, der skal betale for et problem, som er et samfundsmæssigt problem. Regeringen har valgt side, hvor vi mener, at staten også skal bidrage," sagde Socialdemokraternes daværende boligordfører, Thomas Jensen, til Altinget | Bolig.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00