Utålmodig minister kræver enighed om ny lejelov

NY LEJELOV: Regeringen har bedt lejernes og udlejernes organisationer om at genstarte forhandlingerne om en forenklet lejelov. Processen har nu stået på i seks år uden resultat. Socialministeren gør det klart, at hendes tålmodighed er mindre end forgængernes.
Jørgen Skadhede

Jeg har slet ikke den tålmodighed, som der har været bagudrettet, og det ved organisationerne godt.

Benedikte Kiær (K)
Socialminister
Siden 2005 har VK-regeringen haft en ambition om at forenkle lejelovgivningen ved at skrive lejeloven og bolireguleringsloven sammen til kun én lov.

Men seks år og fire socialministre senere er der stadig ikke kommet noget lovforslag fra regeringen. Den har overladt processen med at udarbejde indholdet af en ny og forenklet lejelovgivning til lejernes og udlejernes organisationer, der traditionelt har meget svært ved at blive enige om noget som helst.

Efter flere års forhandlinger nåede parterne imidlertid frem til en enighedsliste på 57 punkter i 2008. Men den er ifølge regeringen ubrugelig, fordi flere af punkterne angiveligt er for ukonkrete til, at det kan implementeres som lovgivning.

Forhandlingerne genoptages
Siden har processen været sat lidt i stå. Nu har socialminister Benedikte Kiær (K) dog bedt parterne om at genoptage forhandlingerne med henblik på at nå frem til et hurtigt resultat formentlig allerede i efteråret.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00