Sådan fordeler mandaterne sig ved valg nu

GEOGRAFISK PROGNOSE: Socialdemokraterne vinder tabt tærren tilbage på Fyn og i Østjylland, mens LA går frem i hovedstaden. Se her Søren Risbjerg Thomsens nye prognose for, hvordan mandaterne vil falde ved et valg nu.

Foto: Anders Hviid/Folketinget
Morten Øyen

Socialdemokraternes fremgang betyder, at partiet nu står til at få lige så mange madater valgt ind i Folketinget som ved valget i 2011. I forhold til det seneste valg er der dog et par forskydninger i, hvilke storkredse mandaterne vil falde.

Det viser en ny geografisk prognose af, hvordan mandaterne til Folketinget vil falde, hvis der var valg nu. Prognosen er lavet af valgforsker Søren Risbjerg Thomsen på baggrund af et vægtet gennemsnit af april måneds troværdige meningsmålinger og omkring 60.000 Gallup-interviews.

Konservative er et andet parti, der også er tilbage på valgresultatet. Det har dog den betydning, at den nye partiformand, Søren Pape Poulsen, ikke står til valg. Til gengæld går Liberal Alliance frem og kan for første gang se frem til at få to mandater valgt ind i to storkredse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00