Analyse af 
Erik Holstein

Politikerne vil erobre magten tilbage

ANALYSE: Vrede over kriminelle, der ikke kan udvises, frustration over domme fra EU-Domstolen og kritik af kritik fra Rigsrevisionen. Det er alt sammen elementer i en strid, hvor Folketinget forsøger at vinde politisk magt tilbage fra dommere, kontrolorganer og internationale organisationer.

Det er især&nbsp;Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols beskyttelse af kriminelle, der har&nbsp;gjort den til midtpunkt i striden mellem politikere og dommere.&nbsp;<br>
Det er især Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols beskyttelse af kriminelle, der har gjort den til midtpunkt i striden mellem politikere og dommere. 
Foto: Jean-Francois Badias/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

De folkevalgte har gode grunde til at sikre, at de ikke mister mere og mere magt til organer, der ikke skal stå til ansvar for vælgerne. Men det betyder ikke, at det politiske niveau altid handler efter de mest ædle hensigter.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

"Intet over og intet ved siden af Folketinget."

De berømte ord fra det radikale koryfæ Viggø Hørup stammer fra 1878, for mange nutidige politikere udgør de ord dog stadig kernen i demokratiet. Men de seneste årtier er de folkevalgtes magt blevet stadig mere udfordret.

Det er der flere grunde til.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00