Måske flere dyreenheder på vej

EL frygter nye beregningsmetoder, der vil give endnu flere husdyr i Danmark.
Claus Iversen

Jeg synes, jeg ser antydningen af en ændring af det hidtidige beregningsgrundlag for, hvor mange dyreenheder en landmand kan tildeles. Hvis man fremover medregner bedrifter uden dyr, så åbnes døren for endnu flere dyr på de eksisterende bedrifter med husdyr.

Keld Albrechtsen (EL)
Fødevareordfører
Keld Albrechtsen (EL) frygter, at ministeren bag lukkede døre arbejder med at ændre beregningsgrundlaget for dyreenheder på de enkelte bedrifter, så der kommer endnu flere husdyr i Danmark.

Kigger man på tallene for husdyrbelastningen på Bornholm, får man et forskelligt resultat alt afhængigt af, hvor man henter tallene fra.

Det har undret Enhedslistens fødevareordfører, Keld Albrechtsen, men han har nu fået en forklaring fra fødevareminister Mariann Fischer Boel (V), der lyder som følger:

"Forskellen skyldes, at opgørelsen på amtsniveau viser den gennemsnitlige husdyrtæthed for bedrifter med husdyr, hvorimod opgørelsen på kommune niveau viser den gennemsnitlige husdyrtæthed for alle bedrifter – dvs. at også arealer fra bedrifter uden dyr indgår i den kommunale opgørelse".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00