S og R mangler spindoktorer

ANALYSE: Mens regeringspartierne har et stærkt hold af medierådgivere, står Socialdemokraterne og De Radikale næsten ribbet for dem.
Partisekretær Henrik Dam Kristensen er det nærmeste, Thorning kommer på en spindoktor i en valgkamp, hvor regeringsholdet vrimler med medierådgivere.
Partisekretær Henrik Dam Kristensen er det nærmeste, Thorning kommer på en spindoktor i en valgkamp, hvor regeringsholdet vrimler med medierådgivere.Foto: Altinget.dk
Erik Holstein

Deres rolle er blevet voldsomt eksponeret de senere år. På godt og ondt.

Spindoktorer, "særlige rådgivere" og medieeksperter kan spille en afgørende rolle i en valgkamp, men nogle partier står betydeligt bedre rustet end andre på det felt.

Det er ikke overraskende, at regeringspartierne står langt stærkere her. Ganske vist skal ministrenes særlige rådgivere forlade ministeriet i samme øjeblik, valget bliver udskrevet, hvor de formelt bliver afskediget med et halvt års løn. Men alle konservative medierådgivere er hyret til at arbejde for partiets pressetjeneste i valgkampen, mens tre af Venstres vigtigste spindoktorer i denne periode også er frikøbt til at arbejde for partiet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00