Rapport fra et politisk frontsvin

ANMELDELSE: Hans Engells nye bog giver en underholdende skildring af 90'ernes blodige og groteske konservative borgerkrig.
Den tidligere konservative leder Hans Engell er ikke fedtet med detaljer om partiets knivskarpe interne opgør. Det gør hans nye bog til medrivende læsning.
Den tidligere konservative leder Hans Engell er ikke fedtet med detaljer om partiets knivskarpe interne opgør. Det gør hans nye bog til medrivende læsning.Foto: Gyldendal
Erik Holstein
Foto:

I disse 2 1/2 år eksisterede der hos De Konservative den mærkværdige situation, at den bedst egnede ikke længere kunne være partiets leder - og at denne person til gengæld bevidst medvirkede til, at de mindre egnede efterfølgere fremstod som totalt uegnede.

Erik Holstein
Journalist og forfatter
<img align="left" src="@nyimg=4105@" /><p /><br>

Man kan mene meget om den tidligere konservative leder Hans Engell. Men en kedsommelig herre har han aldrig været. Hans farverige væsen skinner heldigvis klart igennem i hans nye bog "Farvel til Slotsholmen", hvor tyngden ligger i beskrivelsen af den interne krig hos De Konservative, han selv var midtpunkt i.

Hans Engell er - for nu at bruge en af hans egne militære termer - et klassisk politisk frontsvin: en hårdkogt og rutineret veteran, der kender, har brugt og selv været udsat for stort set alle de nærkampe og dirty tricks, der kendes i den politiske infight. Bogen har den klare force, at Engell definitivt har forladt politik, og derfor kan tale ret åbent om de pinagtige situationer i hans gamle parti.

Stridens kerne
"Farvel til Slotsholmen" starter med Schlüter-regeringens sidste uger op til regeringsskiftet i januar 1993, og slutter, da Engell i år 2000 bliver chefredaktør på Ekstra Bladet, men det mest fascinerende ligger i beskrivelsen af perioden fra februar 1997 - hvor Engell drønede ind i betonklodsen - til august 1999, hvor triumviratet Bendt Bendtsen, Brian Mikkelsen og Lene Espersen tog over.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00