CEPOS opruster

TÆNKETANKE: Den liberale tænketank CEPOS har fået større gennemslagskraft, end stifterne selv troede. Nu har de fået blod på tanden og vil tale om meget mere end økonomi.
CEPOS vil til at gøre sig gældende på andre politikområder end kun økonomi, fortæller direktør Martin Ågerup.
CEPOS vil til at gøre sig gældende på andre politikområder end kun økonomi, fortæller direktør Martin Ågerup.Foto: cepos
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto:

Det er også muligt, det har været lettere at skaffe sponsorer til de nye arbejdsområder, fordi vi har bevist, at vi kan nogle ting på det økonomiske område.

Martin Ågerup
Direktør, CEPOS

Det er efterhånden blevet svært at åbne en avis eller tænde for nyhederne i radio eller tv uden at støde på ophedede diskussioner om topskatten og dens indflydelse på udbudet af arbejdskraft i Danmark.

Regeringens skattekommission arbejder i disse uger på højtryk på et forslag til, hvordan danskernes skat på den sidst tjente krone kan blive sat "markant" ned, sådan som regeringen ønsker det, og både De Radikale, Socialdemokraterne og nu også SF ser gerne en reduktion af topskatten eller af antallet af mennesker, der rammes af den. Kun Dansk Folkeparti og Enhedslisten er efterhånden imod.

Sådan var det imidlertid ikke for bare få år siden, hvor der kun blev hvisket om lettelser i topskatten på møder hos Konservative, og hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) prompte slog enhver diskussion om emnet til jorden.

Måske er en af flere forklaringer den borgerligt-liberale tænketank CEPOS, der siden sin stiftelse i marts 2005 næsten uafbrudt har talt om behovet for en nedsættelse af de øverste skattegrænser og forsøgt at sætte topskatten på den politiske dagsorden.

Nye politikområder
Tanken ligger i hvert fald tænketanken selv så snublende nær, at CEPOS nu udvider medarbejderstaben og søsætter en række nye projekter, der skal udvide tænketankens politiske arbejdsområder og forsøge at sætte nye dagsordener.

Den liberale tænketank vil kort og godt kendes for andet og mere end økonomi, fortæller direktør Martin Ågerup:

"Vi har specifikt oprustet på flere områder. F.eks. vil vi fremover i højere grad se på de personlige frihedsrettigheder. Det spænder forholdsvis vidt og handler om grundlæggende rettigheder som ytringsfriheden, ejendomsretten og kontraktfriheden. Især kontraktfriheden er ofte overset," siger han.

Derudover vil CEPOS også tage fat på det kontroversielle og omdiskuterede udlændingepolitiske område. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00