Krauses vellykkede krønike

ANMELDELSE: Samspillet mellem fotos og tekst fungerer overraskende godt i Krause-Kjærs nye bog om de sidste 50 års politiske danmarkshistorie.
Anmelderros til Niels Krause-Kjær, hvis bogforside prydes af Ivar Hansen, Niels Helveg Petersen og Uffe Ellemann-Jensen i sjældent set samklang.
Anmelderros til Niels Krause-Kjær, hvis bogforside prydes af Ivar Hansen, Niels Helveg Petersen og Uffe Ellemann-Jensen i sjældent set samklang.Foto: Thaning & Appel
Erik Holstein
Foto: Formidlet af Thaning & Appel
Foto: Formidlet af Thaning & Appel
Foto: Altinget.dk

<img align="left" src="@nyimg=3903@" />

Genren "politiske billedbøger" rummer den oplagte fare, at produktet bliver æstetisk flot, men indholdsmæssigt overfladisk. Men den fælde undgår Niels Krause-Kjær behændigt i sin nye bog "Man har et standpunkt". For Krause har tydeligvis ikke alene udvalgt fotografierne meget omhyggeligt, han har også produceret en ledsagende tekst, der både er informativ og ganske munter.

Det er der kommet en god bog ud af, hvis den bedømmes på sine egne præmisser. For det er i sagens natur ikke en bog, der for alvor flytter noget politisk eller kommer med en række nye afsløringer. Det er ikke engang en samlet historisk gennemgang af perioden, men det er bog, der gør læseren lidt klogere, samtidig med at man bliver godt underholdt. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00