Fra DF til hovedbestyrelsen i Liberal Alliance

VALG: På Liberal Alliances landsmøde i weekenden blev den 64-årige egyptisk fødte Cherif el-Ayouty valgt til hovedbestyrelsen. Han har altid stemt på DF og har uden held søgt om optagelse i partiet.

Sådan må det jo være, når man er et nyt parti. Og jeg spørger ikke, hvor folk de kommer fra, jeg spørger, hvor de gerne vil hen.

Anders Samuelsen
Liberal Alliance

"Jeg vil gerne finde en politisk platform, hvor jeg kan bruge al min tid på at forsvare Danmark, forsvare danske værdier og dansk kultur."

Det er efterhånden ikke sjældent at kendte politikere melder sig ud af det ene parti, og snart melder sig ind i et andet. Ikke desto mindre er det noget af en partihistorie, der følger Cherif el-Ayouty, som efter weekendens landsmøde i Liberal Alliance, nu kan skrive hovedbestyrelsesmedlem på sit CV.

Han har siden stiftelsen i 1995 stemt på Dansk Folkeparti, og det er ikke mere end få år siden han søgte om optagelse i det parti, som Liberal Alliance nu for alt i verden ønsker at minimere og sætte uden for politisk indflydelse.

Modtages med åbne arme
På trods af Cherif el-Ayoutys tidligere tilhørsforhold ser partileder Anders Samuelsen ikke noget problem i at have ham i hovedbestyrelsen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00