Fødevarestyrelsen kæmper med højt sygefravær

ARBEJDSMILJØ: Fødevarestyrelsen har et af de højeste sygefravær i staten. Oppositionen mener, at det er udtryk for dårligt arbejdsmiljø og kræver handling fra ministeren.
Der er mange syge medarbejdere i Fødevarestyrelsen. Oppositionen vil have ministeren til at skride til handling, så man kan få bugt med det dårlige arbejdsmiljø.
Der er mange syge medarbejdere i Fødevarestyrelsen. Oppositionen vil have ministeren til at skride til handling, så man kan få bugt med det dårlige arbejdsmiljø. Foto: Lars Bahl/Fødevarestyrelsen

Der er ingen grund til at tro, at der er andre forklaringer, end at arbejdsmiljøet simpelthen er dårligere i Fødevarestyrelsen, end det er andre steder i staten.

Per Clausen
MF, Enhedslisten

Samtidig med, at Fødevarestyrelsen kritiseres kraftigt for effektiviteten af kødkontrollen, fokuserer oppositionen nu på, at Fødevarestyrelsen har et af de højeste sygefravær i staten.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skrev den 4. maj i en besvarelse til Fødevareudvalget, at det gennemsnitlige sygefravær i Fødevarestyrelsen er 11,9 dage pr. medarbejder om året, når man medregner langtidsfravær.

Det er langt over de 8,6 dage, der ifølge Personalestyrelsen er gennemsnittet i staten.

Dårligt arbejdsmiljø
Oppositionen finder det høje sygefravær meget bekymrende og mener, at der er tale om dårlig ledelse i Fødevarestyrelsen.

"Der er ingen grund til at tro, at der er andre forklaringer, end at arbejdsmiljøet simpelthen er dårligere i Fødevarestyrelsen, end det er andre steder i staten," siger fødevareordfører Per Clausen (EL).

Han bakkes op af Socialdemokraternes ordfører, Bjarne Laustsen, der mener, at den er helt gal med ledelsen og arbejdsmiljøet i styrelsen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00