Kristian Jensen brød Grundloven

NÆSE: Justitsministeriet advarede Skatteministeriet om, at fremgangsmåden ved udskydelsen af betalingsfrister for virksomhedsskat og -moms var grundlovsstridig. Skatteministeriet sad dog advarslen overhørig.
Torbjørn Næs Bertelsen
Skatteminister Kristian Jensens ministerium sad advarsel om grundlovsbrud overhørig.
Skatteminister Kristian Jensens ministerium sad advarsel om grundlovsbrud overhørig. Foto: Flindt/Altinget
Fakta

Fakta:

Grundloven § 22
Et af folketinget vedtaget lovforslag får lovkraft, når det senest 30 dage efter den endelige vedtagelse stadfæstes af kongen. Kongen befaler lovens kundgørelse og drager omsorg for dens fuldbyrdelse.


Kilde: www.grundloven.dk
Fakta
Betegnelsen "en næse" er udtryk for kritik mod en politiker, som regel udtrykt af et byråd, et af Folketingets udvalg eller Folketingets ombudsmand. Næser får sjældent parlamentariske eller andre politiske konsekvenser og gives oftest for formelle overtrædelser af samarbejdsrelationer. Udtrykket har rod i gammeldansk nesæ, der betyder skam eller vanære.

Kilde: Dansk Politik A-Å, Kaare R. Skou

Skatteministeriet under Kristian Jensens (V) ledelse var advaret om, at man var i færd med at bryde Grundloven, da man begyndte at administrere efter en lov, der endnu ikke var vedtaget i Folketinget.

Den 20. februar 2009 besluttede regeringen at udsætte virksomhedernes frister for indbetaling af A-skat, arbejdsmarkedsbidrag og moms. Disse indbetalinger skulle efter den gældende lov være indbetalt 23. februar 2009.

Skatteministeriet udsendte 20. februar en pressemeddelelse, som ikke kunne give virksomhederne andet indtryk, end at de ikke skulle indbetale skatten og momsen efter den gældende tidsfrist. Det budskab, Skatteministeriet i pressemeddelelsen lancerede, rettede virksomhederne naturligvis sig efter.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00