Sass: Vi var blevet for kulturradikale

INTERVIEW: Korrektionen af Socialdemokraternes politik og et stop for de interne fløjkampe er afgørende faktorer for partiets fremgang, mener Henrik Sass Larsen, der retter heftige angreb på de kulturradikale og "partiet Politiken".
Henrik Sass Larsen: "Der vil altid være nogle, der mener, det kan gøres bedre, og der vil være en del, der ikke vil have mig med på næste campingferie. Men det er ikke længere muligt at lave de sædvanlige historier om fløjkampe."
Henrik Sass Larsen: "Der vil altid være nogle, der mener, det kan gøres bedre, og der vil være en del, der ikke vil have mig med på næste campingferie. Men det er ikke længere muligt at lave de sædvanlige historier om fløjkampe."Foto: socialdemokraterne.dk
Erik Holstein

Når det gælder Politiken, bliver de aldrig glade, før vi har ændret udlændingepolitikken og nedsat chefredaktørernes topskatter så meget, at de får råd til en ekstra lækker terrasse oppe i Gentofte. Her kan de så sidde og passiare om, hvordan de mindre dannede folk på Vestegnen bør tage sig bedre af alle områdets udlændinge.

Henrik Sass Larsen
Politisk ordfører for Socialdemokraterne

"Alle kan se, at Helle mener det ærligt, når hun f.eks. siger, at hun ikke bryder sig om tørklæder. Det er en kolossal styrke. Det betyder, at det store problem, som Nyrup-regeringerne havde med befolkningen, er ved at være elimineret nu."

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen er ikke i tvivl om analysen: Han ser partiets øgede troværdighed på de værdipolitiske områder som en vigtig forudsætning for partiets optur efter mere end ti års deroute. En troværdighed, der bunder i, at den nuværende ledelse ikke blot har ændret politik af taktiske grunde, men rent faktisk ønskede en ny værdipolitisk kurs.  

En genopstandelse
Man behøver blot gå et par år tilbage for at finde et helt andet billede: I starten af 2008 angreb daværende overborgmester Ritt Bjerregaard åbent den socialdemokratiske ledelse, og partiet lå på katastrofale 21,1 procent af stemmerne i marts 2008.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00