S afviser forslag om uafhængigt budgetkontor

TALKRIG: Socialdemokraterne kalder Finansministeriets beregninger for politisk bestillingsarbejde. Alligevel afvises EL-forslag om et uafhængigt budgetkontor i Folketinget. R positiv.
Henrik Sass Larsen (S) afviser, at man kan lave neutrale økonomiske vurderinger, og vil derfor ikke arbejde for at oprette et uafhængigt budgetkontor i Folketinget.
Henrik Sass Larsen (S) afviser, at man kan lave neutrale økonomiske vurderinger, og vil derfor ikke arbejde for at oprette et uafhængigt budgetkontor i Folketinget.Foto: socialdemokraterne.dk
Peter Baggesgaard Hansen

Økonomiske modeller skal fodres med informationer i form af antagelser og forudsætninger, og det er dér, man begynder at blive politisk. At tro på, at der er nogen, der kan sidde og lave neutrale beregninger, det er forkert.

Henrik Sass Larsen
Politisk ordfører for Socialdemokraterne
Den verserende talkrig mellem regeringen og S og SF har fået Enhedslisten til at foreslå, at der skal oprettes et uafhængigt økonomisk kontor i Folketinget. Men det får ingen støtte fra Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen. En socialdemokratisk ledet regering vil selv benytte sig af Finansministeriets regnedrenge.

Sass: Økonomi er altid politisk
Henrik Sass Larsen mener, at økonomiske vurderinger altid vil være politiske, og at det derfor ikke giver mening med en neutral instans:

"Økonomiske modeller skal fodres med informationer i form af antagelser og forudsætninger, og det er dér, man begynder at blive politisk," siger han og fortsætter:

"At tro på, at der er nogen, der kan sidde og lave neutrale beregninger, det er forkert."

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00